Sosyal Medya

Güncel

İspanya Başbakanı Rajoy’dan Katalonya’ya tarihi ziyaret

İspanya Başbakanı Marianı Rajoy, Katalonya’yı ziyaret edecek.



Katalonya’da bağımsızlık referandumuyla baÅŸlayan ve Katalonya lideri Carles Puigdemont’un görevden alınmasıyla Belçika polisine teslim olması ile devam eden kriz sürüyor. Ä°spanya BaÅŸbakanı Marianı Rajoy, ÅŸiddetli protestoların yaÅŸandığı Katalonya’yı ilk kez ziyaret edecek. Aralık ayında bölgesel seçim çaÄŸrısında bulunan Rajoy’un Katalonya ziyareti sırasında mitingde konuÅŸma gerçekleÅŸtirmesi bekleniyor.

750 BİN KİŞİLİK DEV YÜRÜYÜŞ

Öte yandan, referandumun ardından sıkça protestolarun yaÅŸandığı Barcelona’da, dün akÅŸam saatlerinde de dev yürüyüş düzenlendi. Protestoya katılan yaklaşık 750 bin kiÅŸi, siyasi tutuklulara özgürlük istedi. Barcelona sokaklarında telefonlarının ışığı ile geceyi gündüze çeviren protestocular, “Cumhuriyetiz” sloganları attı. Katalonya bayrakları ve tutuklu siyasilerin fotoÄŸraflarını taşıyan eylemciler, mitingde Ä°spanya hükümeti tarafından tutuklanan politikacılara özgürlük talep etti.

Katalonya’nın referandum sonrası 27 Ekim’de bağımsızlık ilan etmesi Ä°spanya ve Katalonya arasında iplerin kopmasına neden olmuÅŸtu. Ä°spanya BaÅŸbakanı Rajoy, Katalan özerk yönetimini feshetmiÅŸ ve bölgenin yönetimini merkeze baÄŸlamıştı. Rajoy, 21 Aralık’ta da yeni seçim düzenlenmesi kararı almıştı. Katalan yetkililer yapılan anketlerde, bağımsızlık kampanyalarının yüzde 92 oranından önce olduÄŸunu savundu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.